Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_3fcfe7_13.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home2/r70461part/prezidentiale.partidul-demos.ro/wp-includes/wp-db.php on line 2007
Modelul muncii ieftine a intrat în criză - Prezidențiale Demos

Modelul muncii ieftine a intrat în criză

Zilele acestea a circulat în media un reportaj despre criza forței de muncă de pe litoral. Patronatele se plâng că nu mai găsesc oameni să muncească. E criză pe litoral, strigă ei (http://bit.ly/2YcxA83). 

Dar cine a generat această criză? Vorbim, de fapt, despre eșecul unui model economic – bazat pe muncă prost plătită – pe care patronatul românesc îl apără cu înverșunare, cu sprijinul clasei politice care s-a perindat în toți acești ani la guvernare. 

Ei au făcut din România țara muncii ieftine. „Dacă nu-ți convine, sunt alți 10 la poartă!” este amenințarea care a gonit milioane de oameni din țară. 

Românii s-au săturat să muncească mult, în condiții grele și să fie prost plătiți. Demos se alătură revoltei. Împreună, facem din inegalitatea și nedreptatea socială priorități naționale.

Lucrăm împreună pentru a găsi un nou model economic, unul care să funcționeze cu și pentru cei mulți, nu doar pentru cei puțini. Proiectul nostru de țară este România Solidară!