MC-ul de la fântână

Dacă aţi văzut fotografii de la protestele din Piaţa Universităţii, probabil îl ştiţi pe Claudiu Crăciun, MC-ul care animă protestatarii de la fântână.

Text de Anca Iosif

Marţi, 17 ianuarie, a fost a patra seară de proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Dacă pe partea cu Teatrul Naţional se scanda deja dinainte de 17:00, peste drum, la fântâna de la Arhitectură, pe la 19:00 încă era linişte. Se strânseseră câteva grupuri răsfirate, dar se auzeau rar. Asta până să vină Claudiu Crăciun, să se urce pe un ghiveci şi să strige-n portavoce.

[…]

Crăciun a lucrat la Guvern patru ani şi ştie cum merg mecanismele puterii – este co-autor al unei cărţi despre asta, Managementul politicilor publice. Spune că crede în responsabilitate, implicare şi libertate, valori pe care le apără de fiecare dată când are ocazia, inclusiv la catedră. Şi s-ar fi simţit vinovat dacă doar ar fi vorbit despre ele şi nu le-ar fi pus în practică dacă exista ocazia (a mai participat la manifestări pentru Roşia Montană).

[…]

Sâmbătă seară, era în prima linie a protestului, fiind evacuat de jandarmi o dată cu toţi ceilalţi din piaţă. A doua zi, a luat portavocea unuia dintre prietenii lui pentru că nu-i plăcea ce vedea: multe grupuri, dar separate. „M-am gândit să strig eu niște sloganuri, niște încurajări”, spune Crăciun. „Simțeam că genul ăsta de protest merită ceva mai mult decât injurii, un mesaj mai complex.” Până luni s-a concentrat pe mesaje împotriva violenţei, lucru care a mers şi cu protestatarii, şi cu jandarmii. „Voi aveți bastoane, noi mâinile goale!”

Articol complet DOR aici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s